Pohjavesi asia ja Marko Sihvosen mielenilmaisu.

Monet Markon facebook-tukiryhmässäkin epäilevät edelleen onko pohjavesiasiassa mitään perää. Onko meillä siis oikeasti mitään syytä huolehtia vesivarannoistamme? No, mites muualla maailmalla?

Kuivuminen ja pohjavesivarojen hupeneminen ympärimaailmaa ovat kuitenkin kiistämättömiä tieteellisiä faktoja. Lähteenä Jared Diamondin Romahdus….

Vesien yksityistämisen seurauksia:

”The Cochabamba protests of 2000, also known as the ”Cochabamba Water Wars,” were a series of protests that took place in Cochabamba, Bolivia’s third largest city, between January and April 2000 because of the privatization of the municipal water supply.”

http://en.wikipedia.org/wiki/2000_Cochabamba_protests

http://fi.wikipedia.org/wiki/Vesivarat#Riitt.C3.A4vyys_nyt_ja_tulevaisuudessa_sek.C3.A4_sen_turvaaminen

Kyllä sitä muualla, mutta eiheii täällä suomessa… Täällä on kaikki aina niin hyvin kunnes ei olekaan hyvin. 🙂

”Tällä hetkellä Suomessa on monia alueita joilla kärsitään vesipulasta, kuten Raision kaupunki. Vesipulan syynä ovat viime kesän ja syksyn ennätysvähäiset sateet ja ongelma paisunee vielä nykyistäkin pahemmaksi, jolloin veden riittävyyden turvaamiseksi tarvitaan säännöstelyä. Pohjaveden pintakin on alhaalla huomattavasti ajankohdan keskiarvoa alempana olevien jokien ja järvien pintojen lisäksi sekä kaiken päälle jokien virtaamatkin ovat tipahtaneet paikoitellen jopa vain kahteentoista prosenttiin ajankohdan keskiarvosta pinnan laskun myötä.”

http://fi.wikipedia.org/wiki/Vesivarat#Tilanne_nyt_2

Tuo tilanne on sitten muutaman vuoden takainen, mutta asuin silloin itse raisiossa.

ja

http://fi.wikipedia.org/wiki/Nokian_vesikriisi

Eikö tälle vesivarantojen puolustamiselle todellakaan ole mitään pohjaa??

Käytin näiden lähteiden etsintään ja txt kirjoittamiseen n. 20 minuuttia. Luulisi nyt jonkun muunkin tekevän jotain taustatutkimusta! Olotteko te ihmiset oikeasti niin lampaita että huomaatte vasta teurastamolla, että kaikki ei olekaan ihan hyvin???

Itse olen täällä eduskuntatalon edessä asuntovaunussa kirjoittamassa tätäkin juttua koska olen lukenut mm. Jared Diamondin kirjan ’Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä.’ jossa parin sadan lähdeteoksen nojalla osoitetaan kuinka perusteellisen riippuvaisia yhteiskunnat ovat luonnonvaroista. Jos löydätte jotain päteviä vasta-argumentteja, jotka osoittavat huoleni elintärkeiden resurssien riittävyydestä turhaksi, niin kertokaa ihmeessä minullekin. Itse olen koittanut googlettaa kritiikkiä ko. kirjasta enkä ole mitään ydinteesejä uhkaavaa löytänyt.

Muualla maailmalla monet luonnonvarat on jo tuhottu.

Vuonna 2006 Science-lehdessä julkaistun kansainvälisen tutkimuksen mukaan noin kolmasosa maailman kalakannoista on romahtanut. Romahtamisella tarkoitettiin tutkimuksessa sitä, että kalakannan suuruus on alle 10 % sen suurimmasta havaitusta määrästä. Tutkimuksen mukaan maailman kaikki kalakannat romahtavat alle 50 vuodessa, mikäli kalastusta jatketaan nykyiseen tapaan.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Liikakalastus#Kalakantojen_tilanne

Pitääkö meidän täällä suomessakin pyöritellä vain peukaloita kunnes huomaamme, että ”Hupsista – nyt ne vedet sitten tosiaan loppui!”

Me allekirjoittaneet vaadimme, ettei uuteen vesilakiin saa jättää minkäänlaisia porsaanreikiä pohjavesien pakkolunastukseen tai minkäänlaiseen muuhun turmelemiseen ”taloudellien hyödyn” nimissä. Sen sijaan Suomen pohjavesiämme tulee suojella ja vaalia koko kansakunnan yhteisenä kansallisaarteena.

http://www.adressit.com/oikeuspohjaveteen

Millä perusteella sinä jättäisit tuon vaatimuksen allekirjoittamatta? Mielikuvitukseni ei meinaa oikein riitä keksimään siihen syytä.

Mainokset

3 responses to this post.

 1. Posted by plop on 23.02.2010 at 19.22

  Niin. Itsekin faktoja mielelläni näkisin, mutta olisiko tämä nyt sellainen asia, että kun ne faktat on kasassa niin silloin on jo liian myöhäistä. Motiivi löytyy – se on raha. Naaivia kuvitella, että eihän kukaan nyt niin tahtoisi tehdä. Katsokaapa seuraava Islantiin liittyen:

  Vastaus

 2. Posted by mouho on 23.02.2010 at 22.16

  Näinpä… Kuka olisi osannut kuvitella Islannin talouden romahtavan..? Noh, mm. meidän Cisco opettaja vähän arveli tuota meidän koko luokan kuullen kun Islanti teki aika hurjia sijoituksia

  Vastaus

 3. Posted by Julle on 24.02.2010 at 10.31

  > Monet Markon facebook-tukiryhmässäkin epäilevät edelleen onko pohjavesiasiassa mitään perää.

  Itse olen ainakin esittänyt etten ole löytänyt mitään faktaa, mikä todistaisi että Suomen pohjavesiä ollaan juuri nyt myymässä.

  > Onko meillä siis oikeasti mitään syytä huolehtia vesivarannoistamme?

  On! Arvokkaasta kansallisomaisuudestamme on syytä pitää hyvä huoli ja olla tarkkana esim. kun lakeja säädetään, ettei niihin jää porsaanreikiä. Sen suhteen on hyvä että Marko & kumppanit on pitäny asiaa esillä ja herätelly ihmisiä ajattelemaan, hatunnosto siitä. Sananvapauskaan ei ole yhtään hassumpi asia puolustettavaksi.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: